Korekcijska očala

Poleg ostrega vida nam korekcijska očala pomagajo tudi ob motečem bleščanju (npr. nasproti vozeči avtomobili, delo z računalnikom in pod umetno svetlobo), glavobolih ali škiljenju.

Na vseh lokacijah Optike Aleksandra opravljamo preglede vida ali okulistične preglede.

Izberite svojo lokacijo in se naročite na pregled.

rayban

Blagovne znamke korekcijskih očal

Na lokacijah Optike Aleksandra si med drugim lahko ogledate kolekcije očal naslednjih renomiranih proizvajalcev: 

Adidas

Ana Hickmann

Arnette

Betty Barclay

Calvin Klein

Carrera

Chloe

Cosmopolitan

Dolce&Gabbana

Elisabeth Arden

Emporio Armani

Exess

Fossil

Guess

Hugo Boss

Jisco

Just Cavalli

Max&Co.

MaxMara

Michael Kors

Oakley

Polaroid

Police

Ralph Lauren

Ray Ban

Swarovski

Timberland

Tom Tailor

Tommy Hilfiger

Versace

Vogue

ray-ban-vector-logo

Ray Ban

Zaradi velike priljubljenosti in kvalitete znamke Ray Ban boste v vseh naših optikah vedno našli veliko ponudbo Ray Ban sončnih in korekcijskih očal iz zadnje kolekcije. Prijazno vabljeni na ogled in preizkus.

Kako izbrati pravi korekcijski okvir?

Pri izbiri korekcijskega okvirja je pomembno, da ga izbiramo glede na obliko obraza, barvo kože, barvo oči, upošteva se tudi frizura, garderoba, make-up in okoliščine, v katerih bodo korekcijska očala uporabljana.

Vsekakor pa se mora okvir udobno prilegati, uporabnik pa tudi po več urah nošenja z očali dobro počutiti.

macek_krog_splosno_optika_aleksandra_podpis_email

Progresivna očala

Progresivna ali kombinirana očala združujejo v enem steklu več dioptrij.  S tem jih lahko uporabljamo tako za gledanje na daljavo kot za branje, pa tudi za uporabo na sredinski razdalji, npr. ob računalniku, v pisarni, delavnici ali kuhinji. Progresivna očala so vrhunski tehnološki produkt, saj z njimi pridobimo troja očala v enih. Zato je zelo pomemben izbor kvalitetnih progresivnih stekel s čimbolj udobno razporeditvijo vidnih polj in kakovostnimi nanosi proti bleščanju, mehanskim poškodbam in umazaniji.

V Optiki Aleksandra je na voljo več izvedb zadnje generacije progresivnih stekel za različne dioptrije in področja uporabe. Nekatera z večjim poudarkom na pisarniškem in bližinskem delu, druga bolj za dejavnosti na prostem; seveda oboja tudi z opcijo dodatne zatemnitve, UV zaščite, nanosom za lažje čiščenje in vsa z garancijo navajanja.

 

Korekcijska očala

Korekcijska očala so pripomoček za boljši vid, korekcijo vida ali zaščito oči. Namenjena so slabovidnim ljudem, ki s prostim očesom ne vidijo jasne slike. Korekcijska očala predpiše okulist ali optometrist, ki določi dioptrijo, optik pa predpisana korekcijska očala izdela.

 Poleg ostrega vida vam korekcijska očala pomagajo tudi ob motečem bleščanju (npr. nasproti vozeči avtomobili, delo pod umetno svetlobo, gledanje televizije), glavobolih ali škiljenju, lahko pa korekcijska očala uporabljate tudi za zaščito oči pri delu z računalnikom.

Ker korekcijska očala danes ne služijo več samo samo kot optični pripomoček, ampak za mnoge ljudi predstavljajo tudi del njihove osebnosti, je zelo pomembno, da izberemo prava. Potrebujete korekcijska očala, pa ne veste, kakšna so najbolj ustrezna za vas? Korekcijska očala si pri nas lahko ogledate sami, smo pa veseli, če vam pri tem lahko priskočimo na pomoč. Na vseh lokacijah Optike Aleksandra lahko izbirate med modnimi korekcijskimi očali različnih vrst in materialov, pred nakupom pa lahko pri nas opravite tudi okulistični pregled.

 

Očala za računalnik z zaščito pred modro svetlobo

Zaradi porasta uporabe računalnikov, pametnih telefonov in drugih tehnologij, se povečuje število težav s suhimi in pekočimi očmi, glavoboli, slabšim vidom, razdraženostjo in nespečnostjo. Vzrok je modra svetloba, ki je sicer prisotna tudi v naravni svetlobi in je v normalnih količinah koristna za naš bioritem, saj telesu sporoča kdaj naj bo budno in kdaj naj gre spat. Prekomerna izpostavljenost modri svetlobi pa povzroča naprezanje oči, nespečnost in povečuje tveganje za degeneracijo makule oz. rumene pege.

Vsem, ki veliko časa preživijo ob zaslonih in led lučeh, se priporoča očala za računalnik z nanosom Xblue – Blue light blocker. Na voljo so očala za računalnik z dioptrijo in tudi brez.

Xblue nanos tudi izboljša kontrast slike in predvsem poskrbi za bolj udoben in sproščen vid. Nanos je na voljo na vseh vrstah očalnih stekel, tako enožariščnih, kot tudi progresivnih, ne glede na dioptrijo.

Kasko opcija

Izgubljena, poškodovana ali uničena očala? Do enakih očal po polovični ceni.

S kasko opcijo Optike Aleksandra v primeru uničenja, izgube ali poškodovanja očal dobite popolnoma enaka očala s 50% samoudeležbo.

SPLOŠNI POGOJI:

Kasko opcija je na voljo izključno ob naročilu ali prevzemu korekcijskih očal. Kasko opcija se lahko sklene za 1, 2 ali 3 leta. Podaljšanje po enem ali dveh letih ni možno. Kasko opcija omogoča izključno nakup popolnoma enakih in kompletnih očal kot so navedena v kartoteki, v kateri je hkrati prodana tudi kasko opcija. V primeru koriščenja kasko opcije so na voljo enaka očala s 50% samoudeležbo. Vsaka letna kasko opcija je na voljo za enkratno koriščenje. S koriščenjem letne kasko opcije se opcija smatra za porabljeno in je ob koriščenju (na dan prevzema novih očal) možno skleniti spet novo z veljavnostjo datuma porabljene kasko opcije in po sorazmerni ceni glede na obdobje trajanja.

nezgodna-opcija
© Optika Aleksandra, Interopti d.o.o., vse pravice pridržane