Okulistični pregled za kontaktne leče

Če se za kontaktne leče odločate prvič, je najprej potrebno opraviti pregled vida posebej za kontaktne leče ter se o uporabi leč posvetovati s specialistom.

 

Okulistični pregled za kontaktne leče v Optiki Aleksandra traja predvidoma 20 do 30 minut, zajema pa tudi obrazložitev vzdrževanja, vstavljanja kontaktnih leč v oko in odstranjevanja iz očesa.

 

Prvi del pregleda je enak pregledu za korekcijska očala – opravi se natančna meritev dioptrije. Opravljena meritev je osnova za predpis točne dioptrije za kontaktne leče.

 

Po opravljenem pregledu sledi posvet o uporabi kontaktnih leč. Seznanjeni ste s pravilnim rokovanjem in uporabo kontaktnih leč. Po teoretični razlagi testne leče prvič poskusite vstaviti sami; po potrebi vam tu še pomagamo oziroma vam jih lahko vstavimo mi, prav tako po krajšem času tudi odstranimo iz očesa.

 

Po nekajdnevni poskusni uporabi kontaktnih leč sledi kontrolni pregled. Dobite še dodatna navodila in odgovore na morebitna vprašanja, preveri se stanje očesa in primernost kontaktnih leč.

 

Za udobno in varno uporabo kontaktnih leč in zdravje vaših oči priporočamo, da okulistične preglede ali kontrole vida opravljate vsaj enkrat na 6 mesecev ali po potrebi še pogosteje.

 

© Optika Aleksandra, Interopti d.o.o., vse pravice pridržane